1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İzlanda ve Litvanya’dan Türkiye vurgusu: NATO’da süper güçler

İzlanda ve Litvanya’dan Türkiye vurgusu: NATO’da süper güçler

İzlanda Dışişleri Bakanı Thorgerdur Katrin Gunnarsdottir, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2026'ya katılmak üzere geldiği Antalya'da, açıklamada bulundu. "TÜRKİYE, NATO'DA SÜPER BİR GÜÇ" Türkiye ...

featured
0
Paylaş

İzlanda Dışişleri Bakanı Thorgerdur Katrin Gunnarsdottir, Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2026’ya katılmak üzere geldiği Antalya’da, açıklamada bulundu.

“TÜRKİYE, NATO’DA SÜPER BİR GÜÇ”

Türkiye’nin NATO’daki rolünün “son derece önemli” olduğunu vurgulayan Gunnarsdottir, “Türkiye’nin, çok iyi organize ordusuyla NATO’da süper bir güç olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Gunnarsdottir, Türkiye’ye çok saygı duyduklarını belirterek, iki ülke arasında doğması beklenen yeni işbirliği ve ticaret fırsatlarına işaret etti.

Ankara’nın temmuzda ev sahipliği yapacağı NATO Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gunnarsdottir, “Zorlu bir zirve olacak ama bu son derece önemli zirvenin ev sahibi Türkiye olacağı için emin ellerde olduğunu söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “diplomasiyi ön plana koymasının” büyük önem arz ettiğinin altını çizen Gunnarsdottir, anlaşmazlıkların diplomasi ve işbirliğiyle çözülmesinin önemini vurguladı.

Gunnarsdottir, NATO Zirvesi’nin Rusya-Ukrayna Savaşı bağlamındaki önemine değinerek, kalıcı barışın sağlanmasının güvenlik, özgürlük ve birliktelik anlamına geldiğini ifade etti.

Bakan Gunnarsdottir, Türkiye ile “iyi işbirliğini” sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

69e4386db0171587__w1200xh675 İzlanda ve Litvanya'dan Türkiye vurgusu: NATO’da süper güçler

LİTVANYA’DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, Türkiye ile ilişkilere dair yaptığı açıklamada, “Siyasi ilişkiler açısından harika bir işbirliğimiz var. Ortak güvenlik çıkarlarımız var, bu da bizi iyi NATO müttefikleri yapıyor.” dedi.

Budrys, Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2026’ya katılmak üzere geldiği Antalya’da AA muhabirine açıklamada bulundu.

“Siyasi ilişkiler açısından (Türkiye ile) harika işbirliğimiz var. Ortak güvenlik çıkarlarımız var, bu da bizi iyi NATO müttefikleri yapıyor.” diye konuşan Budrys, savunma ve teknoloji alanlarında işbirliği ihtiyacının arttığına dikkati çekti.

“ADF DÜNYANIN DÖRT YANIYLA BAĞLANTI KURMAK İÇİN ÖNEMLİ”

Budrys, ADF’nin çok sayıda insanı bir araya getirdiğini, buna benzer bir ortamın ancak Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda görüldüğünü aktararak, forumun Orta Doğu, Afrika, Güney Amerika gibi farklı bölgelerle bağlantı kurmak için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

“Uluslararası sistemin ana ilkesi olarak toprak bütünlüğünü korumanın önemini yinelememiz gerekiyor. Aynı şey egemenlik için de geçerli.” diye konuşan Budrys, bu konuda ihlallerden kaçınılması gerektiği çağrısında bulundu.

69e4387a13986172__w1200xh675 İzlanda ve Litvanya'dan Türkiye vurgusu: NATO’da süper güçler

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Kaynak: Ensonhaber

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Akşam Kapanışı 22 Şubat 2026 akşam Haber Bülteni
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir