1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İsrail, Şam ve Hama’ya hava saldırısı düzenledi!

İsrail, Şam ve Hama’ya hava saldırısı düzenledi!

Son dakika haberi: İsrail, Suriye'nin başkenti Şam yakınları ve Hama'ya hava saldırısı düzenledi.

featured
0
Paylaş

Son dakika haberi: İsrail, Suriye’nin başkenti Şam yakınları ve Hama’ya hava saldırısı düzenledi.

israil-sam-ve-hamaya-hava-saldirisi-duzenledi-0-OEIpS2kJ İsrail, Şam ve Hama'ya hava saldırısı düzenledi!

NE OLMUŞTU?

Dürzi toplumunu Şam yönetimine karşı kışkırtan İsrail, “Dürzileri koruma” bahanesiyle Suriye’ye saldırılar düzenliyor. Son olarak bu sabah İsrail ordusunun Suriye’nin başkenti Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında bir hedefi vurduğu duyurulmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yisrael Katz, sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada, “Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında bir hedefe saldırı düzenledik. Dürzilere yönelik hiçbir tehdide izin vermeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL, DOĞU YÖNÜNDEN GELEN BİR İHA’NIN ENGELLENDİĞİNİ DUYURDU

İsrail ordusu, doğu yönünden gelen bir insansız hava aracının (İHA) etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, doğu yönünden geldiği tespit edilen bir İHA’nın sirenler harekete geçirilmeden hava kuvvetlerince durdurulduğu kaydedildi. Açıklamada söz konusu İHA’nın nereden geldiğine ilişkin bilgi verilmedi.

Yedioth Ahronot gazetesi ise İHA’nın Yemen’den fırlatıldığı ve İsrail’in doğusundaki Ölü Deniz bölgesinde engellendiği bilgisini paylaştı. İsrail ordusu daha önce de Yemen’den atılan bir balistik füzenin hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü duyurmuştu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.